• Stort utbud
  • Snabba leveranser
  • Säkra betalningar

Köpvillkor

Handlar du av Pysseltagen godkänner du automatiskt dessa köpvillkor.

Konsumentköplagen (privata kunder)

Pysseltagen tillämpar Konsumentköplagen (SFS 1990:932) och Distansavtalslagen gentemot konsumenter. Du har som konsument alla de rättigheter som nämns i dessa lagar. Läs mer hos Konsumentverket.

Köplagen (juridiska personer)

Pysseltagen tillämpar Köplagen (SFS 1990:931) gentemot juridiska personer, dvs. näringsidkare. Du har som näringsidkare alla de rättigheter som nämns i Köplagen. Läs mer hos Konsumentverket.

Order

Minsta ordervärde är 100 kr.

Observera att en artikel som är slut i lager inte restnoteras. Det innebär att varan måste beställas på nytt, när den finns tillgänglig igen, till då gällande leveransvillkor.

För att handla på pysseltagen.se måste du vara över 18 år.

Orderbekräftelse på din lagda order

Det är viktigt att du har fyllt i korrekt mobilnummer och e-postadress. Till din e-postadress skickas automatiskt en orderbekräftelse direkt efter köpet. Om du inte får en bekräftelse kontakta oss på 0451-15565 eller info@pysseltagen.se för att förvissa dig om att ordern har kommit fram.

Kunduppgifter

Pysseltagen är ansvarig för de personuppgifter som du lämnat till oss. Uppgifterna kommer att användas för att kunna behålla vår kundrelation och till marknadsföringsändamål. Vill du göra någon ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret gör du det lättast genom att kontakta oss på info@pysseltagen.se.

Falska beställningar

Vi polisanmäler alla falska beställningar och beställningar gjorda med stulna kortnummer. I varje sådant fall gör vi allt vi kan för att hjälpa Polisen i utredningsarbetet.

Priser

Vi reserverar oss för prisändringar utom vår kontroll och för felpublicerade priser. Vår målsättning är naturligtvis att alltid visa korrekta priser.

Alla priser på pysseltagen.se är angivna i svenska kronor (SEK) och inklusive 25% moms.

Export till Norge och Åland

Export av varor till Norge och Åland medför att momsen dras av vid köpet, vid val av land i kassan. Mottagarlandets moms och eventuell tull läggs senare på av respektive lands tullverk.

Lagersaldo

Vi jobbar på att alltid hålla lagersaldot uppdaterat men vi reserverar oss för eventuella lagerfel.

Betalning

Sverige, privatperson

Betalning sker via Klarna Checkout och du kan välja mellan: Klarna Direkt, faktura 14 dagar (0 kr i avgift), kort, banköverföring, delbetala i din egen takt. Inga avgifter tillkommer. Allt sker över en säker anslutning via Klarna.
Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta från förfallodagen och vid eventuell påminnelse debiteras en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr.

Sverige, organisation & företag

Betalning sker via Klarna Faktura.

Danmark, Finland, Åland, Norge

Betalning sker via PayPal som använder några av de mest kraftfulla verktygen inom datakryptering samt avancerad teknik för att motarbeta bedrägerier, så att dina uppgifter skyddas och minskar risken för att du ska råka ut för bedrägerier på nätet.

Det går att betala med kort utan att du har något registrerat PayPal-konto..

Frakt

Sverige

Vid alla köp (som ej hämtas i butiken), är fraktkostnaden 69 sek (om man inte har artiklar som har S.F särskildfrakt beroende på vikt eller storlek). Köp för över 800 sek (exkl fraktkostnad) skickas fraktfritt om man inte har varor med särskild frakt för då kommer frakt debiteras. 

Vi skickar de flesta försändelser med DHL, ditt paket kan då spåras. Du får ett mail med sändningsnummer när paketet skickas från oss och meddelande med sms eller på mail när ditt paket finns att hämta på ditt utlämningsställe. Här kan du hitta ditt utlämningsställe.

Mindre och lättare paket skickas med posten, även detta som spårbart.

Om kunden önskar (vid små/lätta beställningar) kan vi även skicka med posten brev (ej spårbart). Vi tillämpar då frakt på minimum 35kr som justeras manuellt innan leverans. Vårt ansvar slutar då brevet lämnas in på posten.

Vi förbehåller oss rätten att välja den transportör som vi finner lämplig.

Vissa varor är benämnda med S.F, det innebär att varan antingen är tyngre eller skrymmande och har en högre fraktkostnad. 

Leveranstid

Beställningar som görs fram till 10.00 skickas oftast samma dag (helgfri vardag). Med reservation för att man hinner plocka och packa alla som är före i kön. 

Danmark, Finland

Vid alla köp, oavsett vikt, är frakt och expeditionsavgift 285 sek (kallad fraktkostnad i webbshoppen).

Åland och Norge

Vid alla köp, oavsett vikt, är frakt och expeditionsavgift 325 sek (kallad fraktkostnad i webbshoppen).

Ångerrätt / Öppet köp

Du har som privatperson rätt att ångra ditt köp. Denna ångerrätt gäller i 14 dagar från den dag då du har fått varan. Kontakta oss på info@pysseltagen.se innan du returnerar något. Ångerrätten gäller ej vid specialbeställningar som inte ingår i vårt vanliga sortiment. Ångerrätten gäller ej för företag. Inköpet skall styrkas med inköpskvitto eller faktura. Vid åberopande av ångerrätt återbetalas hela summan för varan, dock betalar alltid kunden för returfrakten.

Reklamation

Kontakta alltid oss på info@pysseltagen.se innan Ni returnerar något till oss. Detta gäller även om vi har skickat en felaktig vara eller fel vara till dig.

Eventuell tvist

Vi tillämpar alltid konsumentköplagen och vid en eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Ej utlösta varor

Om du gjort en beställning och inte hämtar ut försändelsen innan den går i retur (ca 14 dagar) debiteras du för returfrakt och hanteringskostnader, för närvarande 375 sek inkl moms. Specialbeställda varor debiteras fulla värdet av produkten samt frakt och returfrakt. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Skador vid leverans / Saknade paket

Om paketet är skadat så anmäl det direkt till utlämningsstället och kontakta därefter oss på info@pysseltagen.se så gör vi reklamationen och ersätter er eller kontakta själv respektive transportör.

DHL

Posten

Övrigt

Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information samt specifikation på samtliga våra produkter på pysseltagen.se. Var uppmärksamma på att de färger som varan har på vår hemsida kan skilja sig mot den verkliga varan.

Pysseltagen förbehåller sig rätten att avslå en order.

GDPR

När du gör din beställning i webshopen så godkänner du att Pysseltagen AB sparar namn, adress, mail och telefonnummer. Önskar du som kund att vi raderar dina uppgifter, kontakta Pysseltagen AB på info@pysseltagen.se.

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från Pysseltagens sida, som gör att Pysseltagen ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att Pysseltagen befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.